Om Varig Teknik & Miljö

VARIG TEKNIK

Varig Teknik & Miljö etablerades för nästan 60 år sedan. Vi är etablerade och har agenturen för Husmann i både Sverige och Danmark. Namnet Varig kommer från danska språket och betyder bestående. Under de sista dryga 20 åren har vi marknadsfört komprimatorer och avfallsutrustning av varumärket Husmann till transportörer, livsmedelskedjor och industrin med stor framgång. Vi är 16 st anställda i företagen och har 6 servicebilar med välutbildade tekniker som ser till att våra kunder är nöjda med lösningarna vi levererat, oss och produkterna de investerat i.

Samarbetspartner

Vår främsta samarbetspartner och leverantör inom komprimatorer sedan drygt 20 år tillbaka heter Husmann Umwelt-Technik GmbH och är Europas absolut största tillverkare av denna typ av utrustning och kända för sin mycket höga kvalité och sitt stora produktutbud. Husmann har levererat mer än 1.000 komprimatorer till Sverige under åren. De är lokaliserade i Tyskland med sina fyra fabriker och bygger ca 60 komprimatorer i veckan. De är självklart kvalitetscertifierade och räknas som marknadsledande inom komprimatorer.

Våra tre ledord är:

Kunden, Kompetens och Hållbarhet. Vår uppgift är inte bara att leverera de bästa och mest hållbara produkterna utifrån vår samlade erfarenhet, vi skall dessutom ha marknadens nöjdaste kunder som skall känna sig trygga med oss och våra lösningar o produkter under många år.

Vår affärsidé

Vi skall marknadsföra Husmannkomprimatorer till våra kunder och samarbetsparters i en sund lönsamhet.

Varför välja Varig teknik & Miljö

Varig Teknik har alltid arbetat långsiktigt. Vi har inga planer på att ändra det. Vi säljer produkter av högsta kvalité i en sund lönsamhet, vinsterna får arbeta vidare i företaget för en organisk tillväxt till nytta för våra kunder. Vi vill vara Er partner på lång sikt.

Kvalité och miljöledningssystem.

Vi har under 2011 implementerat ett certifierbart ledningssystem för kvalité och miljöarbetet inom Varig enligt ISO 9001:2008 och ISO 14001:2004

Tillverkningsland

All tillverkning sker i moderna fabriker belägna i Tyskland.

Svensk Standard SS3021

Alla våra maskiner uppfyller den svenska standarden för lastväxlarflak, det är tryggt för dig som kund för då vet du att alla transportörer kan hämta och tömma utrustningen, vi inkluderar även fästen för släptransport vilket betyder att det kan bli mer ekonomiskt att frakta maskinen för dig.

Leveransen och monteringen

Leveransen sker med lastbil och maskinerna lyfts av på plats med truck.

Montage av komprimator/balpress sker av oss eller av oss anvisad firma

Utbildningen

Att använda komprimatorn är synnerligen enkel och utbildningen sker på plats vid montaget av montörerna eller vid senare överenskommelse. Manualer, varningsskyltar och beskrivningar är på svenska. Det följer även med serviceinstruktioner med smörjpunkter mm

Service och underhåll.

Genom våra egna servicetekniker och vårt nätverk av över 130 fristående verkstäder och samarbetspartner är vi på plats inom några timmar om problem skulle uppstå. Ett serviceavtal rekommenderas och kan tecknas till en låg kostnad.